dissabte, 24 de gener del 2015

de la conferència

Amb el títol Formando usuarios, creando lectores, vaig impartir una conferència el dia 22. Només vindre vam intentar fer una bona difusió anant a les distintes biblioteques i col·legis de la ciutat per animar els bibliotecaris a vindre, i al mateix temps per conéixer la realitat dels centres de lectura de Malabo. Vaig visitar la biblioteca del Centre Cultural Francés, de l'Ecuatoguineano, la de la UNGE (la Universitat), la Biblioteca Nacional i la del col·legi Claret. També la única llibreria de la ciutat: La Casa Tomada, que resulta ser una llibreria menuda però amb prou fons per al que es podria pensar i amb una mini-cafeteria integrada, a la manera de les noves llibreries que pots trovar-te a ciutats europees.
 
En la major part dels casos els fons de les biblioteques no semblen massa actualitzats  (el més actualitzat el del centre cultural espanyol); i el personal no té pràcticament formació bibliotecària. Pareix ser que sols els dels centres espanyol i francés reben algun tipus de curs i porten la gestió automatitzada.
 
Per tot això va alçar prou expectativa entre el gremi la meua estància a la ciutat i la meua conferència. Va acudir prou públic, i a més prou puntual (cosa extranya ací). Després de la meua exposició es va establir un fructífer diàleg sobre la conveniencia de més cursos de formació bibliotecària i més col·laboració entre els professionals. Realment s'havia plantejat la xarrada també com un punt d'encontre entre el bibliotecaris, i ells també estaven molt receptius i amb ganes de rebre més formació i suport.

(Fotografia cedida pel CCEM) 


Tant va ser el resó (relatiu, sempre que parlem de cultura bibliotecària), que el dia següent va vindre la televisió per a fer-me una entrevista amb motiu d'esta conferència.

2 comentaris: