divendres, 6 de febrer del 2015

de la iniciació a la gestió bibliotecària

Ahir de vesprada vaig impartir el taller "Iniciación a la gestión de bibliotecas" dirigit a bibliotecaris, que, sense cap formació en el tema, estan començant a organitzar biblioteques escolars i de cases de cultura. I això perquè ací no hi ha, per ara, cap formació reglada sobre biblioteconomia.
 
 Encara que la celebració de la semifinal de la CAN -competició fubtolística en la que participava l'equip guineà- va fer que moltes parts de la ciutat estigueren tallades i els assistents anaren arribant tard i com podien, la reunió els va resultar interessant. Estava pensat per a la gent que parteix des de zero en el tema de gestió d'informació, però també van assistir bibliotecaris que van vore el taller de nou com punt d'encontre professional.
 
(Fotografia cedida pel CCEM)
 
Per a mi va ser gratificant aportar el meu gra d'arena a la formació d'estos nouvinguts al gremi, però també l'impulsar que els bibliotecaris comencen  a vore's com a agents actius de cultura: la minúscula introducció que els vaig fer al món del llibre electrònic els va interessar moltíssim, perquè en una illa amb una distribució de llibre en paper més que precària, el llibre electrònic és un espai amplíssim ple de recursos. Hi ha molts obstacles ara per ara insalvables: el preu de lectors i tablets, l'inexistència de mitjans de pagaments telemàtics... però crec que es pot anar fent.
 
  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada