dimecres, 11 de febrer del 2015

del club de lectura i el fons local

Durant la meua estància al CCEM he estat participant del club de lectura setmanal. Ens reunim un grup de lectors amb una mateixa obra llegida i la comentem baix la coordinació d'Elena. No conec altra proposta de Club de lectura a la ciutat, i els participants gaudeixen d'un encontre literari amé.
 
El que anava a destacar és la tendència dels membres del club de triar obres guineanes, i és que la seua literatura és tan desconeguda i inaccesible que volen aprofitar la possibilitat que els dóna el CCEM de prestar-los les seues obres del fons local. En este cas hem estat llegint El párroco de Niefang, de Joaquin Mbomio, que sobre l'argument de l'alliberament d'un religiós represaliat per Macías, es fa un repàs per la geografía i les maneres de viure a la part continental de Guinea Equatorial. 

 
 Com el teixit editorial a Guinea és molt débil (ha viscut pràcticament de la cooperació) i la distribució de llibres encara més, afegit al cas que les biblioteques (ni tan sols la Nacional) pareix que tenen interés en el fons local, el fons guineà de la biblioteca del CCEM s'ha convertit en el lloc on buscar i trobar aquells materials que s'editen a Guinea, sobre Guinea o d'autors guineans. Té la millor col·lecció de fons local de tot el país. Els lectors i investigadors ho coneixen i reconeixen.
 
 Tant la directora del Centre, com la de la biblioteca són sensibles a este tema i ara mateix ens trobem dissenyant un pla per control·lar i tindre cura d'este important fons, preparant exemplars de conservació i de préstec i custodiant aquells exemplars únics que ja és imposible aconseguir per cap altre mitjà.
  
Esta secció de la biblioteca és la més sol·licitada, perquè, quin poble no té un impuls per conéixer la seua història i els treballs sobre les seues terres i habitants? Me n'adone que en llocs on l'accés a la informació és tant complicat, este interés es multiplica per dos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada